Halotherapie

 

Wat is Halotherapie? 

Halotherapie is een holistische vorm van therapie die gegeven wordt in een zoutkamer. De zoutkamer zelf bootst het effect van een zoutgrot na. De wanden en vloer zijn bedekt met een dikke laag zout. Via een Halogenerator wordt er droog zout aerosol in de ruimte verspreid waardoor er een antibacteriële omgeving ontstaat. Door de verspreiding en inademing van het medicinale zout ervaart u verlichting op verschillende symptomen voor longaandoeningen maar ook huidproblemen.

Hoe werkt Halotherapie?

De Halogenerator is een apparaat die aan de buitenzijde van de zoutkamer is geïnstalleerd maar direct is verbonden met de zoutkamer. Het apparaat vermaalt het droge zout tot minder dan 10 micrometer. Tijdens de sessie ademt u deze micro-zoutdeeltjes in die dan diep in de longen en bronchiën terecht komen. Het zout lost bacteriën op maar verdrijft ook slijm uit de longen waardoor de luchtwegen open komen te staan. Dit geldt ook voor huidaandoeningen, het zout vormt een dun laagje op de huid dat een helend effect heeft. De huid wordt rustiger en gladder. Na een aantal sessies merkt u dat de aandoening aanzienlijk minder is geworden.

Hoeveel sessies heeft een persoon nodig en wat is de frequentie van de bezoeken?

Dit hangt per individu af en wat de symptomen zijn. Uit onze ervaring blijkt dat voor personen met chronische aandoeningen de frequentie 1 à 2 sessies per week is. Sommigen ervaren een directe verbetering na een aantal sessies. Tevens kunt u Halotherapie ook preventief gebruiken, het immuunsysteem versterkt zich dan tegen verschillende aandoeningen zoals allergieën, verkoudheid, hoest, sinusitis en bijholteontsteking. Tijdens het intakegesprek bespreken we wat het beste bij u past.

Mag u elektronische apparatuur meenemen?

Het meebrengen van mobiele apparaten (waaronder telefoons, tablets, laptops e.a.) in de zoutkamer is op eigen risico. Het zout kan namelijk schadelijk zijn voor uw apparaat. Indien u het apparaat toch wil meenemen dan graag de vibratie functie en geluid uitzetten, het houden van telefonische gesprekken is tevens niet toegestaan. Het beluisteren van muziek is mogelijk, indien het niet storend is voor anderen. Stilte en rust in de zoutkamer valt onder het algehele therapeutische effect van Halotherapie.

Foto: Joel Filipe